top of page

Roadshow langs de expo’s

Alle expo’s voor de eerstejaars vmbo-leerlingen vinden volgende week plaats in een loods aan de Atoomweg. Welk bedrijf huisvest zich daar? Hebben zij hun loods moeten leegruimen? En waar wordt de loods normaal voor gebruikt? Wij spraken Lisette van Eventrent, host van het Feest van de Techniek.

Eventrent organiseert roadshows en gebruikt de loods normaal gesproken als ruimte waar zij de trailers neerzetten voor het ombouwen en voorbereiden van startende tours. Dit varieert van promotie trailers van de PostcodeLoterij loterij tot aan een mobiele huisartskamer die door Nederland tourt. Eventrent bouwt en onderhoudt deze enorme trailers voor wereldwijde klanten en dat gebeurt allemaal vanuit Industrieterrein Lage Weide. De technische medewerkers die hier een bijdrage aan leveren hebben veel kennis van werktuigbouwkunde, alles werkt hydraulisch en vaak ook computergestuurd in iedere trailer. Daarnaast zijn de meeste trailers ook voorzien aggregaat, airco en/of een kachel. Voor een trailer zit vaak een trekkend voertuig, dus vrijwel iedereen die bij Eventrent werkt, kan zo’n wagen besturen.

Volgende week zal Eventrent een bijzondere trailer tentoonstellen. Er is net een trailer terug uit Hongarije, welke heeft rondgereisd met de beker van de Champions League. Deze trailer heeft maandenlang een reis heeft gemaakt langs alle sponsoren van de voetbalcompetitie. Tijdens de expo’s op dinsdag t/m vrijdag nemen de scholieren een kijkje in deze trailer en zien zij met eigen ogen hoe deze trailer is gebouwd en wat er voor nodig is om deze te onderhouden. Helaas is de beker weer naar de Champions League-organisatie in Zwitserland gevlogen.


bottom of page